Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 37-48 van 162

Pagina's
Sorteer op:
Haaruitval

Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Wat is reumatoïde artritis?

Wat is reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis is een chronische ontsteking van de gewrichten. Het is de meest voorkomende vorm van artritis. Reuma en artrose worden vaak door elkaar gehaald en onder de noemer ‘reuma’ geplaatst.

Hooikoorts

Hooikoorts

Een loopneus, tranende, rode ogen, kriebelhoest. Het is duidelijk: er hangt stuifmeel in de lucht ! Vandaag de dag is één persoon op vijf allergisch. Meest voorkomend is de allergische rhinitis of hooikoorts die een constante groei kent. Enkele tips om van de lente te genieten zonder hooikoortsaanvallen.

Stoppen met roken in 5 stappen

Stoppen met roken in 5 stappen

Ben je klaar om te stoppen met roken? Het is nooit te laat om de stap te zetten naar een gezonder, rookvrij leven! Wel reageert elk lichaam anders op het stoppen van een verslaving. Aarzel dus niet om externe hulp en middelen te zoeken die helpen je slaagkansen te vergroten. En al kennen we allemaal de gezondheidsrisico's van roken, het is niet makkelijk om te stoppen. Wij geven je alvast enkele tips om voorgoed van de sigaret af te komen.

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Mazelen, polio, difterie, tetanus, ... De ziektes waartegen baby's en kinderen vandaag de dag een prikje krijgen, zijn talrijk. Kind & Gezin raadt echter ook toekomstige ouders aan om hun vaccinaties tijdig te laten nakijken, liefst nog voor ze effectief zwanger zijn. Sommige ziektes kunnen de zwangerschap dan ook negatief beïnvloeden of zelfs overgedragen worden op het kind. De aangeraden vaccins vormen ook geen gevaar voor de foetus.

Migraine

Migraine

Migraine … een bonzende hoofdpijn aan één zijde van het hoofd, die erger wordt bij de minste inspanning. Vaak gaat ze gepaard met misselijkheid, soms met braken. Fel licht en lawaai worden slecht verdragen. Sommige personen voelen tintelingen aan één lichaamskant.

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Zelf je bloeddruk meten met een polsbloeddrukmeter

Een bloeddrukmeting is slechts een momentopname afhankelijk van vele factoren, zoals het tijdstip van de dag, emoties, lichaamsbeweging, maaltijden, noem maar op. Eén enkele meting is geen goede weerspiegeling van je bloeddruk. Metingen, gespreid in de tijd, leiden tot een meer betrouwbare "gemiddelde" waarde. Door thuis zelf je bloeddruk te meten op verschillende momenten, heb je meerdere meetresultaten en krijg je dus een juister beeld van je bloeddruk.

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water moet je nu drinken per dag

Hoeveel water je moet drinken is een eenvoudige vraag die echter niet eenduidig te beantwoorden is. Studies hebben in de loop der jaren verschillende aanbevelingen opgeleverd. De behoefte aan water hangt echter af van vele individuele en externe factoren. Lees in dit artikel meer over de vochtbehoefte van je lichaam. Zo kan je beter voor jezelf inschatten hoeveel water je elke dag moet drinken.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Wanneer is kinkhoestvaccinatie aanbevolen?

Kinkhoest is een erg besmettelijke aandoening van de bovenste luchtwegen. Ze wordt veroorzaakt door de bacterie Bordetella Pertussis. Bij het hoesten en niezen verspreidt deze bacterie zich vooral via kleine vochtdruppeltjes doorheen de lucht. Zowel volwassenen, jongeren als baby's kunnen kinkhoest krijgen. Volwassen patiënten vertonen vaak geen tot weinig symptomen in vergelijking met zuigelingen en kinderen.

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol: 1ste keus bij pijn of koorts

Paracetamol is het eerstekeuzegeneesmiddel om pijn of koorts te verlichten (tenzij je allergisch bent, uiteraard!). Het is een geneesmiddel met weinig tot geen bijwerkingen, dat je ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan gebruiken. Compleet veilig? Op voorwaarde dat je het correct gebruikt!

Pagina's