Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 13-24 van 162

Pagina's
Sorteer op:
Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken ! Het maakt niet uit hoeveel jaar u al rookt en hoe oud u bent, stoppen met roken heeft altijd een positief effect op uw gezondheid.

Bescherm jezelf, laat je vaccineren!

Bescherm jezelf, laat je vaccineren!

Griep is geen onschuldige infectie, het is een heel besmettelijke ziekte. Elk jaar sterven er patiënten aan complicaties door griep. Vaccineren is vandaag de enige manier om je ertegen te beschermen en besmetting onder de bevolking af te remmen.

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Concentratie slokdarm- en pancreaschirurgie zal levens redden

Ziekenhuizen die nog complexe slokdarm- en pancreaschirurgie willen uitvoeren, moeten daar een minimum aantal operaties per jaar voor uitvoeren. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block beslist. "De feiten spreken voor zich: hoe meer expertise een ziekenhuis heeft met de behandeling van slokdarm- of pancreaskanker, hoe meer kans een patiënt heeft op een succesvolle behandeling", aldus minister De Block. "Met deze maatregel zullen we levens redden."

Wat zijn spataders?

Wat zijn spataders?

Men spreekt van spataders wanneer opgezwollen aders duidelijk zichtbaar zijn onder de huid. Dit is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming, vooral in de onderste ledematen. De aders slagen er eigenlijk niet in om het bloed op een correcte manier terug naar het hart te sturen. Het bloed blijft ter hoogte van de ader en zorgt voor de abnormale afwijking: de ader raakt opgezwollen en heeft een blauwe kleur onder de huid.

Wat is bipolaire stoornis?

Wat is bipolaire stoornis?

Bipolaire stoornis, voordien ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd, is een psychische aandoening gekenmerkt door extreme wisselingen in de gemoedstoestand.

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Meld elke vermoedelijke bijwerking!

Geneesmiddelen die in de Belgische apotheken worden verkocht, zijn van goede kwaliteit, veilig en doeltreffend. Ze worden streng gecontroleerd door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg). Toch kunnen sommige patiënten last hebben van bijwerkingen van het geneesmiddel die nog niet bekend waren. Elk geneesmiddel kan immers onbedoelde neveneffecten met zich meebrengen.

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Lekker gezond én goedkoop: 11 tips

Gezond koken, duur? Hoeft heus niet! Het is niet omdat de goedkoopste voeding in de winkel zelden gezond is, dat gezond eten daarom onbetaalbaar is. Wij geven je 11 tips om gezond te koken, zonder dat je jouw portefeuille moet plunderen. 

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Je kan de ziekte krijgen door een beet van een geïnfecteerde teek.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Wat ook uw huidtype is, weet dat uw huid overgevoelig kan zijn en dat zij hevig kan reageren ! U kunt dit verhelpen met aangepaste verzorgende behandelingen en door de juiste verzorgingsproducten uit te kiezen. 

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Wat is mindfulness en wat zijn de basistechnieken?

Mindfulness is niet zomaar een vorm van meditatie, maar een aandachtstraining. Het is een wetenschappelijk onderbouwde psychologische stroming die gaat over ‘leven met volle aandacht’. Er doen veel misvattingen de ronde over mindfulness, waarbij men het vaak koppelt aan spiritualiteit en boeddhisme. In dit artikel leggen we je uit wat mindfulness is, en welke basisstappen je tijdens je dagelijkse leven kan beoefenen. 

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnzaad: niet alleen goed voor vogels

Lijnwat? Lijnzaad! Een bruin zaadje afkomstig van de vlasplant dat je zo kan eten. Er wordt ook olie van gemaakt om mee te koken of je salade af te werken. Het is lekker, makkelijk in de keuken toe te passen en erg gezond voor je lichaam. We lijsten de voordelen even voor je op. 

Pagina's