Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 162

Pagina's
Sorteer op:
Huidhydratatie

Huidhydratatie

Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.

Hoe kan ik online producten reserveren?

Hoe kan ik online producten reserveren?

Indien je je medicatie en verzorgingsproducten online reserveert ben je altijd zeker dat je producten aanwezig zijn bij afhaling. Na een reservatie ontvang je immers vanuit de apotheek een bevestiging zodat je zeker bent dat de producten voorradig zijn. Zo voorkom je dat je moet terugkomen indien er medicatie of producten niet op stock zijn.

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Wat is herpex simplex labialis of koortsblaas?

Herpes simplex labialis, ook bekend als orale herpes, is een besmettelijke virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1). Overdracht van het virus gebeurt door direct contact of via speeksel en manifesteert zich als koortsblaasjes op en rond de mond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn wereldwijd twee op de drie mensen met dit virus besmet (met vaak een besmetting in hun kindertijd) en dragen het vervolgens de rest van hun leven met zich mee.

Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Darmkanker

Darmkanker

In Wallonië ondergaat slechts één persoon op de tien, die ouder is dan 50 jaar, een systematisch onderzoek naar dikkedarmkanker, in Vlaanderen zijn dit 5 personen op 10. Nochthans treft deze ziekte 9000 Belgen per jaar en sterven er jaarlijks zo'n 3000 Belgen aan de gevolgen van deze kanker.

Wat is chlamydia?

Wat is chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare infectie (soi), veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis. Chlamydia is erg besmettelijk en de overdracht gebeurtdoor seksueel contact. 

Magnesium

Magnesium

Moe, stress, krampen, hartkloppingen, misschien heeft u wel een te kort aan magnesium? Welke zijn de kenmerken van een tekort aan magnesium?

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Haal het beste uit je gezondheid dankzij je huisapotheker!

Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken. Je huisapotheker behoudt het overzicht op je medicatie, heeft altijd een up-to-date medicatieschema voor je klaar en biedt je een persoonlijke begeleiding die op jouw noden is afgestemd. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor je andere zorgverleneres voor informatie over jouw medicatie.

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, slechts een mode?

Detoxen, het trendy woord van het begin van het jaar? Naast het feit dat het een modeverschijnsel is, heeft je lichaam er soms ook echt behoefte aan. Ontdek onze tips om het jaar goed in te zetten!

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

3 natuurlijke producten om uw immuniteit te boosten!

Heeft u al eens overwogen uzelf te beschermen tegen wintervirussen door uw immuniteit te versterken? Heeft u er altijd al van gedroomd om op natuurlijke wijze ziektekiemen af te weren? Deze drie natuurlijke componenten maken het mogelijk!

Peesontsteking: wat kan je doen

Peesontsteking: wat kan je doen

Een peesontsteking of tendinitis is een pijnlijke blessure die vaak voorkomt. De oorzaak is een overbelasting, bijvoorbeeld door intensief sporten of een verkeerde lichaamshouding. Gelukkig zijn er ook manieren om een peesontsteking te voorkomen. Lees hier wat je het best kan doen bij een peesontsteking.

Pagina's