Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 162

Pagina's
Sorteer op:
Wat is een opvlieger?

Wat is een opvlieger?

Een opvlieger, vaak ook warmteopwelling of vapeur genoemd, is een plotseling gevoel van intense hitte waarbij je gezicht, hals en/of borst rood worden en je opeens heftig gaat zweten. 

Energieboosters

Energieboosters

Futloos ? Welke energieboosters kunnen we gebruiken? Er slap en futloos bijlopen kan gebeuren maar mag niet te lang duren. Ontdek hieronder onze oplossingen en ga herboren de zomer in!

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Hoe en wanneer je medicatie nemen tijdens de ramadan?

Hoe en wanneer je medicatie nemen tijdens de ramadan?

Tijdens de ramadan kan het lastig zijn om je medicatie op de juiste momenten in te nemen. Bijvoorbeeld als je gewend bent om je geneesmiddelen bij de maaltijden in te nemen. Bovendien kan je lichaam anders reageren op je medicatie, omdat je anders eet en slaapt. Je apotheker kan je daarbij helpen…

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Moderne kwaliteitswet anticipeert ook op teleconsultatie

Als zorgverleners hun patiënten helpen vanop afstand - telegeneeskunde - moeten ze dezelfde kwaliteitsvereisten respecteren als bij een fysiek contact. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft die bepaling laten opnemen in het wetsontwerp rond de kwaliteitsvolle praktijkvoering in de zorg. Vandaag gaf de ministerraad groen licht voor dit ontwerp.

Winterzon en UV-bescherming

Winterzon en UV-bescherming

Wanneer het warm is, bikini's en zwemshorts de meest gedragen kleding zijn en de zon laat ondergaat, twijfelen weinigen aan het belang van zonnebescherming. Maar, hoe zit dat nu precies tijdens de wintermaanden? We leggen de focus op UV-bescherming in de winter.

Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Nachtmerries

Nachtmerries

Nachtmerries die voorkomen in de REM-fase van de slaap (de droomfase), maken deel uit van de psychische ontwikkeling van kinderen tussen 2 en 6 jaar. Huilen is een uiting van angst: kinderen kunnen niet evalueren dat wat ze beleven wel of niet deel uitmaakt van de werkelijkheid.

Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Net als bijna een op vijf kinderen kan ook jouw kind aan atopische dermatitis lijden. Atopische dermatitis, ook bekend als atopisch eczeem, is een chronische ontstekingsaandoening van de huid (het verschijnt en verdwijnt regelmatig) die vooral jonge kinderen (ongeveer 3 maanden) treft, maar die niet verdwijnt op volwassen leeftijd. 

Wat zijn hoofdluizen?

Wat zijn hoofdluizen?

Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze en bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van de hoofdhuid.

Pagina's